Verlaag je stress met Jolanda
Coaching, Yoga & Mindfulness

Over mijzelf

Als kind was ik gevoelig en onzeker. Ter bescherming van mijzelf ben ik mijn emoties en gevoelens gaan onderdrukken en mij gaan aanpassen aan de verwachtingen waarvan ik dacht dat anderen die van mij hadden. Ik kon goed leren en ben steeds meer in mijn hoofd gaan zitten, sterker nog, ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt. Ik rolde de ICT in. De ICT wereld is niet de plek die bekend staat om gevoelens en emoties, maar voor mij was het prima. Ik heb jaren met plezier in de ICT gewerkt en mijn spirituele kant onderdrukt. Toen ik in de overgang kwam merkte ik wel dat het hier en daar begon te wrikken. Ik voelde steeds meer weerstand tegen het werk, voelde mij steeds vermoeider worden, emotioneler en ging slechter slapen. Dit alles onderdrukte ik, hulp vragen deed ik al helemaal niet en zo verstreken de dagen terwijl ik mij voor de buitenwereld groot hield.

Totdat een paar jaar geleden mijn man onverwacht overleed.
Na zijn overlijden ben ik in een regel- en overleefstand gekomen. Dat was nodig om voor mijn dochters te zorgen. Zelf kwam ik onderaan mijn actielijst. Toen alles weer een beetje in normaal vaarwater kwam ben ik gaan inzien dat alleen maar hard werken en stressvol leven ongezond is en mij niet gelukkig maakten. Ik had met mijn man plannen gemaakt om hard te werken en te sparen om ‘later’ leuke dingen te kunnen doen samen. Maar dat ‘later’ was opeens weg. Ik zag in dat ik nú leef en dat het belangrijk is om nú iets te veranderen en niet te wachten tot een geschikt moment.

Ik ging op onderzoek uit. Wat was belangrijk voor mij? Waar werd ik blij van? Wat gaf mij energie? Mijn spirituele kant kwam langzaam weer naar boven. Met name de Yoga heeft mij geholpen weer bij mijn gevoel en mijn hart te komen. Stapje voor stapje heb ik veranderingen doorgevoerd. Ik ben tijd gaan maken voor mijzelf. Leuke opleidingen gaan doen, naar retraites geweest. Langzaam ben ik weer mijzelf geworden. De ICT paste steeds minder bij mij. Het universum gaf mij een zetje en zorgde ervoor dat ik door een reorganisatie boventallig werd en mijn baan kwijt raakte. Pas toen durfde ik geheel voor mijzelf en mijn passie te kiezen.

Ik verstop mij niet meer achter mijn verstand. Mijn emoties en gevoelens mogen er nu zijn. Dat is niet zwak, kwetsbaar zijn is juist sterk. Ondanks wat een ander daar van denkt. Ik mag er zijn, met al mijn plussen en minnen. Dit is wie ik ben en daar ben ik trots op. Hierdoor is mijn zelfvertrouwen gegroeid en ben ik blij met wie ik ben. Nu ik leef vanuit mijn hart, in plaats van vanuit mijn hoofd, voel ik mij zelfbewuster en maak ik andere keuzes. Ik bewaak mijn grenzen beter en kies soms voor mijzelf omdat dat beter voor mij voelt. Mijn stress is bijna weg en daarmee ook mijn overgangsklachten. Dingen hoeven niet perfect te zijn, als de intentie maar goed is. Dat geeft ruimte en rust in mijn hoofd.

Wist je dat ik……….

 • Een hele leuke vriend heb en het goed gaat met mijn dochters?
 • Verslaafd ben aan boeken en tijdschriften? Vooral non-fictie boeken over het brein, hormonen, voeding, gezond leven, persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk yoga. Vooral boeken over yogatherapie zijn een grote liefde op dit moment.
 • Onlangs mijn abonnement op de krant opgezegd heb. Ik word er niet blij van. Het kost mij geld, tijd en energie wat ik liever gebruik voor activiteiten die mij energie opleveren.
 • Ondanks mijn computerliefde toch het liefste iedere dag op papier schrijf met vulpen?
 • Zelfs bij het lezen van mijn boeken vaak notities maak?
 • Heel erg van mooie notitieboekjes hou, en ze dan vervolgens niet wil gebruiken omdat ik dat zonde vind?
 • Wel spiritueel ben, maar zeker niet zweverig? Hoewel, wat is ‘zweverig’?
 • Een trage renner ben (hardlopen kun je het eigenlijk niet noemen)?
 • Heel leergierig ben? Ieder jaar volg ik minimaal één opleiding, bijvoorbeeld voor yoga en coaching. Mijn laatste opleiding was voor Medische Basiskennis en die heb ik afgelopen december afgerond.
 • Honderd dingen leuk vind? Ik verveel mij niet zo snel. Ik lees graag, hou van handwerken, wandelen, hardlopen, in de tuin werken, afspreken met vrienden, aan mijn website werken, mandala’s tekenen…..Mijn vriend en dochters worden daar soms helemaal gek van.
 • Analytisch ingesteld ben. Ik hou ervan om te zoeken naar waar nu precies het probleem ligt, voordat ik naar de oplossing ga kijken. Én natuurlijk daarna de beste manier zoeken om die oplossing te realiseren.
 • Stiekem wel een beetje meer mijzelf mag laten zien tijdens feestjes en als ondernemer. Dus ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd en dat is helemaal goed! 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn