Verlaag je stress met Jolanda
Coaching, Yoga & Mindfulness

Yoga

Misschien is een groepsles een te grote stap voor jou.
Het kan ook dat je last hebt van een fysieke of mentale klacht/diagnose en dat je wilt onderzoeken of therapeutische yoga, meditatie, mindfulness en/of ademhalingsoefeningen je daarbij kunnen helpen. In dat geval kun je bij mij terecht voor een individuele les.

Daarnaast geef ik wekelijks een aantal groepslessen bij yogascholen in de regio.
Ook geef ik op verzoek yogales aan speciale groepen, bijvoorbeeld als teamactiviteit.

Ik ben een gecertificeerde yogadocente, geregistreerd bij Yoga Alliance.

  • RYT500
    RYT500

Tarieven individuele (therapeutische) les

Een individuele les wordt op maat voor je gemaakt op basis van jouw wensen en/of klachten. Alle hieronder genoemde yogavormen zijn hierbij mogelijk en afhankelijk van jouw vraag maak ik hierin een keuze. Individuele lessen bied ik alleen aan in een bundel van 5 lessen van een uur zodat we ook echt de tijd hebben om aan je klachten te werken. Dit traject van 5 lessen kost je 275 euro, inclusief BTW.

De individuele lessen worden in Gouda Goverwelle gegeven in mijn praktijk. In overleg kan ik eventueel ook naar jou toe komen of de les bij een yogaschool geven, daar reken ik dan extra kosten voor, afhankelijk van de locatie.Wil je beginnen met mediteren? Met deze opname kun je een keertje een meditatie uitproberen.

Yogavormen

Yin Yoga

In de Yin houdingen blijf je wat langer in een zittende of liggende houding zodat er rust en ruimte in je lichaam ontstaat. Deze houdingen zijn vooral goed voor je bindweefsel en gewrichten. Yin Yoga is ook erg goed voor mensen die hun energiebalans willen herstellen, bijvoorbeeld na een burnout. Daarnaast is Yin Yoga stress verlagend.

Hatha Yoga

Hatha Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. De houdingen en de adem worden gebruikt om in contact met jezelf te komen. Daarnaast wordt in de hatha lessen spierkracht opgebouwd.

YinYang Yoga

Bij de YinYang Yoga wordt de Yin gecombineerd met de Yang. Yang yoga is dynamisch en voor mij is dat een combinatie van vinyasa flow en poweryoga. Hierbij bouw je spierkracht op en verwarm je je lichaam. Bij de Yin blijven we juist langer in de houdingen en ligt de nadruk op stretchen en ontspanning. Afhankelijk van het thema van de les beginnen we met Yin of juist met Yang.

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een hele zachte vorm van yoga waarbij je in verschillende liggende houdingen zoveel mogelijk ondersteund wordt met kussens, dekens, bolsters en/of een stoel. Een heerlijke vorm van yoga bij stress en burn-out of bij ziekte.


Yoga bij klachten / Individuele yoga,

Voor mensen met (fysieke of mentale) klachten bied ik  privélessen yoga. Hierbij gaan we kijken naar je klacht en hoe we daar met yoga iets voor kunnen doen. Hierbij maak ik gebruik van de verschillende yogavormen die op deze site besproken zijn, maar ook van ontspanningsoefeningen, meditaties, visualisaties en ademoefeningen. Op maat gemaakt en in overleg met jou.

(Cursus) Hormoonyoga

Hormoonyoga bestaat uit een serie specifieke, dynamische yogaoefeningen met een stevige ritmische ademhalingstechnieken een energiegeleiding, die de hormoonklieren met elkaar verbindt. Hierdoor komt er balans in de werking van de hormonen waardoor klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen. Bij deze cursus leer je in een aantal lessen de klassieke hormoonyoga serie van Dinah Rodriques, tevens zal ik uitleg geven over hormonen en je informatie geven over hoe je zelf met o.a. je voeding meer balans in je hormoonhuishouding kunt krijgen.

 

Groepslessen

Voor het geven van een groepsles (bij werkgever, yogaschool, sportschool of bijvoorbeeld als een teamuitje) gelden andere tarieven. Hiervoor mag je contact met mij opnemen.

Daarnaast geef ik wekelijke groepslessen bij yogascholen en een sportschool. Hiervoor kun je je aanmelden bij de betreffende yogaschool/sportschool. Betaling loopt ook via deze yogascholen/sportschool en niet via mij. Zie onderstaand rooster voor de locaties waar ik groepslessen verzorg.

Rooster groepslessen

Bij Present Movement (Gouda)geef ik les op:

  • Dinsdag van 19:00 - 20:15 Yin yoga en meditatie
  • Woensdag van 20:15 - 21:15 Yin yoga

Zie ook www.presentmovement.nl

Bij Yoga Studio Vlinder (Gouda)geef ik les op:

  • Vrijdag van 09:45 - 10:45 Hatha yoga
  • Vrijdag van 11:00 - 12:00 Yin yoga

Zie ook www.yogastudiovlinder.nl

Bij Club Den Edel (Waddinxveen) geef ik les op:

  • Maandag van 10:00 - 11:00  Yin yoga
  • Donderdag van 09:00 - 10:00 Yin yoga

Zie ook www.clubdenedel.nl 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn